ООН: Ситуацията с мигрантите в Полша да се реши чрез международното право

ЕС обвини Минск в умишлено ескалация на кризата
11 ное 2021 07:10, Анисия Иванова
71
ООН: Ситуацията с мигрантите в Полша да се реши чрез международното право
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш смята, че ситуацията с мигрантите на границата на Полша и Беларус трябва да бъде решена на основата на международното право и не трябва да се превръща в източник на напрежение между страните. Това каза на брифинг официалният представител на генералния секретар на Световната организация Стефан Дюярик.

„Генералният секретар следи със загриженост ситуацията на беларуско-полската граница и отново подчертава колко е важно да се гарантира, че въпросите на миграцията и бежанците се решават въз основа на хуманитарните принципи и международното право“, каза той.

Миграционната криза на границата на Беларус с Латвия, Литва и Полша, където мигрантите се струпаха от началото на годината, рязко ескалира на 8 ноември, пише БГНЕС. Няколко хиляди души дойдоха от беларуска страна до полската граница и не желаят да напуснат граничната зона.

Страните от ЕС обвиниха Минск в умишлено ескалация на кризата и призоваха за налагане на санкции. Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че самите западни страни са виновни за тази ситуация, заради чиито действия хората бягат от войната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Тото преди 2 години
По..ове,акциите в цяла Европа спадат защото ЕС и Полша се карат и не могат да се понасят. Докога така?
55
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Правото на поляците е да си пазят държавата от нашественици.Поляците спасиха Западна Европа от османската ***,ще се справят и с това нашествие.А палячото Лукашенко трябва да получи още санкции.Трябва да разбере,че не може да се бъзика с ЕС.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Уродливци Мани го тоя Транксен! Мини на Ксанакс!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анелия Брей, доживях някой да има високо мнение за съвременното българско общество!
52
2
 
2
 
! Отговори
Анелия преди 2 години
Скъпи коментатори, моля да имате предвид, че Вашите коментари могат да бъдат четени по цял свят от хора разбиращи български език. Стила на изразяване е много нисък и непредставителен за българското общество.
51
3
 
2
 
! Отговори
Уродливци преди 2 години
Нашите мюсюлмани са по-умерени докато немските и руските таят омраза в сърцата си и извършват атентати като тези в Беслан и Кьолн. Германия и Русия са унищожители на цивилизации. Германия създава комунизма и праща Ленин в Русия, а после Русия им го връща с ГДР и Берлинската стена. Две отврателни държави. Двете змии бяха ранени прeз ВСВ, но така и не им отрязоха главите и до днес продължават да тровят света с болното си съзнание и със зловредните си идеологии.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Уродливци Защо не се направиш, че някой те вика?
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
, а ти имаш ли представа колко процента са мюсюлманите в България спрямо цялото население, та си тръгнал да ги мислиш руснаците и германците? н
48
2
 
3
 
! Отговори
Уродливци преди 2 години
В Русия има 24 милиона мюсюлмани, Москва е европейската столица с най-много мюсюлмани в Европа, миналага година Франкфурт стана първия голям геферейски град с немско малцинство. Надявам се Хитлер да гледа отнякъде. Хомосексуализма е силно застъпен в немското общество, бюргерите ходят на прайдове, а арийките се чифтосват с чернокожи юнаци. Много ми е яко как най-омразните ми нации се самоунищожават.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Уродливци Krome, преди малко само написа, че Русия щяла да става халифат, а сега изведнъж Китай!? Последно? Eй човек, да не би да си си загубил зелената рецепта?
46
3
 
2
 
! Отговори
Уродливци преди 2 години
Хищническата природа на германците и руснаците и вродената им варварщина, изостаналост и посредственост ги превръща във вечен враг на цивилизацията. Русия ще я оправи Китай, а Германия - мюсюлманите.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52 Така е, ама те изповядват една и съща религия!
44
1
 
2
 
! Отговори
До Krom преди 2 години
Чети сЯ внимателно! Като искаш да коментираш под друго име, ми опитай поне да си смениш глупавия стил и начин на изразяване, като прикриеш малко характерната за тебе истерия! Схвана ли? Знам, че ти е трудно, ама ти си схванато същество. Току виж си разбрал.
43
2
 
2
 
! Отговори
До Уродливци преди 2 години
Защо бе Krome пишеш под друго име? Срам те е от глупостите които написа ли? Или разбра че ставаш досаден?
42
4
 
2
 
! Отговори
Уродливци преди 2 години
Но най ми е кеф че след 100 години германия и русия няма да ги има на картата - ще са халифати! Карма.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Кром май е чел учебници по история писани от проф. Иво Инджев...
40
3
 
4
 
! Отговори
Уродливци преди 2 години
Естествено, че поляците са искали да се освободят сами. Да те освободи Сталин означава съветско робство, избиване на интелигенцията и на "кулаците", национализация, колхози, крехостничество, прocтащинa и азиатска варварщина. Руснаците и немците са *** безподобни, съсипали света. Това трябва да се говори открито, да се изучава, да се помни докато свят светува.
39
3
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Позицията на ЕС е твърде уязвима,като пропуснем това ,че е твърде лицемерна.Малко въпроси- 1.Защо сега ЕС се реши да се отрече от правото за придвижване ?2.С какво Ердоган е по-добър от Лущашенко?3.Защо ЕС плаща на Турция да държат сирийските бежанци на турска територия,а за Белорусия не може?4.Това поведение на ЕС не е ли свързано с обстоятелството ,че 90% от тези емигранти са кюрди и бягат от Ирак!?
38
3
 
1
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
И още малко за Катин:избитите там са само от завзетите територии, принадлежали някога на Русия.След като е започнала подривна дейност срещу окупатора!Наивните се раждат по-късно и гги има и до ден днещен!
37
3
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
До особено активния анонимен: новата история е силно изкривена!Съветската ар мия предлага помощ, но поляците по време на варшавското въстание отказват.Не иската да се смята, че са освободени, а точно обратното- сами да се освободят.И в резултат на това загиват десетки хиляди деца, повтарям деца, подведени от псевдопатриотични идеи.Главната роля в тази позорна история се пада на ръководителите на Армия Крайова, които страхливо бяха напуснали Полша предварително.Няма друга истина!